Nachtlab

  Het Nachtlab complex bestaat uit drie bouwlagen en heeft een oppervlakte van ruim 7000m2. De bovenste twee verdiepingen en een klein gedeelte van de begane grond worden ingezet voor verhuur van bedrijfs- en studioruimte aan ondernemers uit (of gerelateerd aan) de elektronische muziek industrie en het nachtleven. Op de begane grond bevindt zich tevens de horeca locatie Nachtlab Elementenstraat van 2000m2.

  ruimte 1.37 (2)Nachtlab werd in 2009 door Duncan Stutterheim opgericht ter ondersteuning van jonge ondernemers in de Amsterdamse elektronische muziek scene. De doelstelling van de Nachtlab was (en is) om deze groep ondernemers gezamenlijk tegen een betaalbare huur onder te brengen in een goed uitgerust gebouw en hen daarmee een inspirerende omgeving te bieden om zich verder te ontwikkelen. Naast het bieden van kantoor-, studio- en productieruimte was bovendien het uitgangspunt dat Nachtlab een plek zou worden die uitnodigt tot kruisbestuiving tussen de huurders en hun verschillende activiteiten. Nachtlab werd gevestigd aan de Rhôneweg 54 maar groeide al snel uit haar voegen en verhuisde in het voorjaar van 2014 naar de Isolatorweg.

  Het collectief is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot een krachtige mix van disciplines. De ruimtes worden gebruikt door ondernemers en artiesten die elk op hun eigen wijze het verschil maken in de vorming en ontwikkeling van de (Amsterdamse) elektronische muziek en nachtcultuur. De huurders van Nachtlab zijn uitermate tevreden over hun werkomgeving. Er is proof of concept: een gezonde synergie die zich uit in een ‘samen-staan-we-sterk- gevoel’. Men loopt bij elkaar binnen voor advies en realiseert gezamenlijke projecten. De oorspronkelijke doelstellingen zijn glansrijk gehaald, dus is het tijd voor een nieuwe doelstelling: de belangrijkste kraamkamer te worden van de Amsterdamse nachtcultuur.

  KRAAMKAMER VAN DE AMSTERDAMSE NACHTCULTUUR

  De elektronische dansmuziek zal zich de komende vijf tot tien jaar mondiaal verder ontwikkelen tot de leading muziek stroming binnen de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar. Een groot aantal toonaangevende Nederlandse dj’s en organisatoren opereert wereldwijd, waardoor Nederland internationaal een belangrijke rol in de ontwikkeling van de elektronische muziek speelt.

  Kantoor-1De in Amsterdam georganiseerde ADE muziekconferentie, is daar een goed voorbeeld van met jaarlijks 350.000 bezoekers van over de hele wereld. Nachtlab volgt deze ontwikkeling op de voet en stimuleert talent, professionals en partners om de vleugels nationaal en internationaal uit te slaan. Nachtlab ambieert in haar niche een bepalende en bijzondere speler te worden, die meerwaarde creëert door relaties aan te gaan met een divers, internationaal gezelschap van artiesten, dj’s en relevante ondernemers. Nachtlab biedt hen een springplank om zowel de ontwikkeling als de internationale expansie van hun bedrijf te stimuleren. Huurders wordt de mogelijkheid geboden om binnen het complex uit te groeien van start-ups en kleine ondernemingen tot grotere, succesvolle bedrijven met nationale of zelfs internationale relevantie. Artiesten krijgen de kans om zich te ontplooien en samenwerking aan te gaan met andere artiesten en ondernemers in het gebouw. Dankzij het selectie beleid van Nachtlab, waarbij de voornaamste voorwaarde is dat de huurders een toevoeging zijn op het reeds bestaande aanbod, is er ruimte voor experiment en constructieve kruisbestuiving. Inmiddels timmeren diverse Nachtlab bedrijven nationaal en internationaal al flink aan de weg.

  Zoek je werkruimte? Kijk hier voor meer info over beschikbare ruimtes