Een pianist, drummer, Disc Jockey en fulltime producer.
Kid Sublime ademt muziek.

Jacob begint op jonge leeftijd met piano en drums te spelen. Jazz, Soul en Hip- Hop worden de voeding bodem voor zijn latere carriere.

In de platenzaak Fat Beats legt Jacob zijn basis als dj.
Samen met Brasilian fusion band Zuco 103 toert hij 2,5 jaar als dj de hele wereld over en ervaart hij het leven on the road in een band.

Samen met Steven de Peven (Awanto3) en DJ Aardvarck organiseert hij feesten in Club Mazzo en hieruit ontstaat het ‚Rednose Distrikt’ collectief.
Onder deze naam brengen ze Deep House, Techno en Broken Beat platen uit op labels als Rushhour en Kindred Spirits.

Na deze intensieve samenwerking met Awanto 3 begint Jacob aan zijn solo carriere.

Zijn Deep House serie ‚Basement Works’ op Rushhour in 2003 is het begin van Jacob’s carriere als House en Techno producer.

Naast House en Techno platen rollen ook de albums ‚Basement Soul’, ‚Rappin Blak’ en ‚Hot Water Music’ uit zijn studio. Hierop is een samenwerking en breed scala aan muzikanten, soul vocalisten en rappers te horen.

Onlangs is Jacob getekend op het gerenommeerde platen label BBE Music en werkt hij hard aan nieuwe releases voor internationale House en Techno labels.

Als Jacob niet in de studio werkt dan zul je hem waarschijnlijk vinden in de booth ergens in een club of op festivals. Herkenbaar aan zijn rauwe, soulvolle, funky sounds.